Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađena beba živa zakopana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bebu, staru svega dva dana, zakopanu u polju je pronašao poljoprivrednik, 150 kilometara južnije od indijskog grada Hyderabada. Zakopao ju je vlastiti djed.

Poljoprivrednik je pronašao bebu zahvaljujući činjenici da joj je iz zemlje virila ručica. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Učenik napravio kaos u školi? Ukrao bocu sa živom iz laboratorija i prolio je po dvorištu Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku

Policija je uhitila djeda, 52-godišnjeg Abdula Rahmana, koji je priznao kako je na taj okrutan način pokušao ubiti unučicu. 

'Trebam udati još četiri kćeri i nemam mogućnosti preuzeti odgovornost za još jednu ženu, pa makar ona bila i moja unuka', rekao je policiji Rahman. 

Još nije poznato je li Rahmanova kćerka, majka tek rođene bebe, dala svoj pristanak za takav monstruozan djedov čin.

Beba, koja nema ni imena, teška je svega kilogram i 700 grama, nikada nije nahranjena, a odmah je nakon otkopavanja prevezena u najbližu bolnicu. 

U Indiji je čedomorstvo ženske djece jako često. Prema vladinim izvješćima pretpostavlja se kako je u posljednjih 20 godina u toj zemlji ubijeno gotovo 10 milijuna nerođenih ili tek rođenih djevojčica.

Žene u mnogim seoskim područjima te zemlje i danas tretiraju kao manje vrijedne, a prilikom udaje potrebno je uz njih dati i veliki miraz. Mnogim je obiteljima to veliko financijsko opterećenje zbog kojih žene tretiraju samo kao teret. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene