Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glava i noge

Misteriozna smrt na podmornici: U torbi pronađeni dijelovi tijela ubijene novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska policija priopćila je u subotu da je pronašla glavu i noge švedske novinarke Kim Wall koja je u kolovozu umrla pod misterioznim okolnostima na podmornici danskog konstruktora.

Njezina glava pronađena je u torbi u kojoj su bile i dvije noge, rekao je kopenhaški policijski inspektor Jens Moller. U drugoj torbi nalazila se njezina odjeća.

Pročitajte i ovo Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem" Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

Kim Wall, iskusna tridesetogodišnja novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na podmornicu Nautilus s Peterom Madsenom, danskim konstruktorom i vlasnikom podmornice u okviru reportaže na kojoj je radila.

Njezin trup pronađen je u danskim vodama jedanaest dana kasnije.

Madsen niječe da ju je ubio.

Njezin partner prijavio je nestanak 11. kolovoza. Istog dana danske vlasti su spašavale Madsena u vodama Oeresunda, između danske i švedske obale, malo prije nego je podmornica potonula.

Istražitelji misle da ju je Madsen namjerno potopio. Podmornica je poslije izvučena iz mora.

Kim Wall, neovisna novinarka, surađivala je s The Guardianom i s New York Timesom. Diplomirala je na novinarskom fakultetu Columbiji u New Yorku, a radila je u New Yorku i u Kini. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene