Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga trajala tjedan dana

Pronađena tijela svih 10 mornara s razarača USS John S. McCain

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka je mornarica u ponedjeljak potvrdila da su pronašli tijela svih 10 mornara koji su se smatrali nestalima nakon što se prije tjedan dana američki rani brod sudario se s trgovačkim brodom u blizini Singapura i Malezije.

Razarač USS John S. McCain sudario se sudario se s trgovačkim brodom Alnic MC 21. kolovoza istočno od Malajskog prolaza i Singapura dok se približavao Sigapuru u rutinskom lučkom posjetu, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

"Američki mornarica i ronioci pronašli su ostatke svih 10 mornara s broda USS John S.McCain", navodi se u priopćenju Sedme flote američke mornarice koje je objavljeno na njihovoj web-stranici.

Američka je mornarica u četvrtak objavila kako obustavlja širu akciju potrage i spašavanja nakon što je pronađeno i identificirano tijelo jednog mornara.

Tijela poginulih mornara pronađena su unutar zatvorenog dijela oštećenog ratnog broda koji je privezan u singapurskoj pomorskoj bazi Changi.

"Incident je pod istragom kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti sudara", dodaje se u priopćenju.

Zrakoplovi, ronioci i brodovi iz Australije, Indonezije, Malezije, Singapura i SAD-a tragali su za nestalim mornarima na području od oko 5500 četvornih kilometara oko mjesta nesreće.

Sudar razarača USS John s. McCain i trgovačkog broda četvrta je velika nesreća američke Pacifičke flote ove godine. Mornarica je s položaja maknula zapovjednika Sedme flote, viceadmirala Josepha Aucoina, navodeći "gubitak povjerenja u njegovu sposobnost upravljanja" nakon niza nesreća. Kontraadmiral Phil Sawyer preuzet će zapovjedništvo nad Sedmom flotom od Aucoina koji bi trebao odstupiti u rujnu.

Američka mornarica također je objavila da će privremeno zaustaviti operacije diljem svoje flote kako bi se osoblju omogućilo da se usredotoči na sigurnost.

U jednodnevnoj operacijskoj pauzi, časnici i posada brodova Sedme flote razmještenih u japanskom gradu Yokosuka, prošle su srijede dobili svježu obuku u upravljanju rizicima i komunikacijama.

Sedma flota, sa sjedištem u Japanu, ima 70 brodova, uključujući i nosač zrakoplova, 140 zrakoplova i oko 20.000 mornara. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene