Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena crna kutija

NOVI DOKAZI Pilot palog Tupoljeva pokušao herojski spasiti sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna kutija pronađena je u olupini ruskog vojnog zrakoplova Tu-154 koji se u nedjelju srušio u Crno more usmrtivši 92 ljudi, objavila je u utorak novinska agencija TASS.

Kutija, koja sadrži važne podatke za otkrivanje uzroka nesreće, bit će poslana na analizu u Moskvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila

Ruska novinska agencija TASS prenosi, pozivajući se na neimenovani izvor iz ruskih vlasti, da stručnjaci smatraju, prema ostacima palog Tupoljeva koji su izvučeni iz mora, kako je pilot tog zrakoplova pokušao sletjeti na površinu mora.

"Preliminarni podaci sugeriraju da je zapovjednik leta htio zrakoplov spustiti na površinu vode", rekao je navedeni izvor, dodavši da su ronioci izvukli dijelove zrakoplova od krila do repa.

Istražitelji su ranije rekli da su pilotova greška ili tehnički kvar najvjerojatniji uzroci pada Tupoljeva 154.

U njemu se nalazilo 84-ero putnika i osmero članova posade. Među putnicima bilo je devetero novinara te zbor i članovi plesne skupine ruske vojske koji su trebali u povodu Nove godine nastupati za ruske vojnike u Siriji.

Srušeni Tupoljev proizveden je 1983. godine. Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale.

Dosad je pronađeno 11-ero tijela poginulih i pokrenuta je opsežna zračna i pomorska potraga na Crnom moru u koju je uključeno oko 3500 ljudi.

Nesreću koja se dogodila nedaleko od Sočija nitko nije preživio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene