Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac objavio video objašnjenja

Pronađen dječak kojeg su oteli vlastiti roditelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji Ashya Kinga koji su na vlastitu odgovornost sina odveli iz bolnice u Velikoj Britaniji, uhićeni su u Španjolskoj i bit će izručeni Velikoj Britaniji.

Na području Malage u Španjolskoj, policija je u večernjim satima zaustavila automobil u kojem su se nalazili bolestan petogodišnji dječak Ashya King i njegovi roditelji, javlja Sky News.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno

Roditelji tvrde da su se zaputili u Španjolsku kako bi prodali nekretninu koju ondje posjeduju i tim novcem platili liječenje sina u Češkoj, liječenje koje im je u Velikoj Britaniji bilo odbijeno.

Da se obitelj King nalazi u pansionu Esperanzi u gradu Benajarafeu, policiji je dojavila jedna zaposlenica koja je željela ostati anonimna. Ashya ima tumor na mozgu i bio je podvrgnut zahtjevnoj operaciji prije sedam dana u bolnici Southampton General. Roditelji su ga u četvrtak izvukli iz britanske bolnice. Nakon što su uhićeni, Ashya je odveden u lokalnu bolnicu i osjeća se dobro.

Interpol odaslao 'svjetsku uzbunu': Velika potraga za bolesnim dječakom

Brett King (51) i Naghemeh King (45) uhićenu su u skladu s europskih uhidbenim nalogom, što je izazvalo kritike javnosti, jer mnogi se pitaju zašto je bilo potrebno uhiti roditelje koji su zajedno odveli dijete iz bolnice.

'Medicinski stručnjaci rekli su nam da je Ashya u velikoj opasnosti i da, ukoliko ne dobije liječničku pomoć postoji ozbiljna prijetnja za njegov život', rekao je predstavnik policije.

Međutim, otac je prije uhićenja snimio video na kojem objašnjava zašto su on i supruga Ashyu odveli iz bolnice, a na snimci se ne čini da je dječak u životnoj opasnosti. Također tvrdi da je dječak u boljem stanju nakon odlaska iz britanske bolnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene