Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješen misterij

Pronađen brod nasukan na kalifornijsku obalu, mislilo se da je ukleti Lyubov Orlova

Lyubov Orlova prije nestanka (Foto: AFP)
Lyubov Orlova prije nestanka (Foto: AFP) Foto: Afp
Nedavno je otkrivena olupina broda za koju se mislilo da je ruski brod Lyubov Orlova koji je nestao 2013. Međutim, analizom satelitskih snimki otkriveno je o kojem se brodu zapravo radi.

Ruski brod Lyubov Orlova, sagrađen 1976., dugačak 100 metara nestao je kada su ga remorkeri trebali povući iz luke St. John's u new Foundlandu do odlagališta u Dominikanskoj Republici. Ubrzo nakon polaska iz luke u Kanadi, 23. siječnja, kabel za vuču je pukao.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Brod je bio bez posade, a s njega nije stizao signal pa mu se izgubio svaki trag. Nagađa se da je ovaj ruski brod do sada pun golemih štakora.

Nakon što je na kalifornijskoj obali pronađena olupina jednog broda isprva se posumnjalo da bi se moglo raditi o Lyubov Orlovi.

Međutim, analizom satelitskih snimki otkriveno je da se radi o naftnom tankeru kojeg je 1930-ih otela mafija. Brod su ubrzo nakon preuzimanja pretvorili u plutajući kasino na kojem se moglo zabaviti na sve načine koji su tada biti zabranjeni.

Potraga za informacijom koji bi to brod mogao biti snimljen je i objavljen u dokumentarcu Science Channela, prenosi Mirror.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene