Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To se ne bi moglo dogoditi u Banja LUci'

Prolaznik isprovocirao Dodika, RS je nazvao genocidnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak šest političkih čelnika u BiH koji je održan u Sarajevu obilježio je incident kada je jedan od prolaznika nakon okončanja sastanka uspio proći pored policijskog osiguranja te čelniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradu Dodiku rekao kako je 'predsjednik takozvane Republike Srpske - genocidne tvorevine', objavila je Radio televizija Republike Srpske (RTRS).

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Rizik na Balkanu Američki obavještajci strahuju zbog Dodika: "Njegovi potezi mogu dovesti do nasilnih sukoba, mirovne snage bile bi nadvladane" Milorad Dodik Nema pomaka Vidno ljutit Dodik: "Razgovori koji su počeli u ponedjeljak ne vode nikamo. Svi su se vratili na početne pozicije"

Izgred se dogodio ispred središnjice SDP-a BiH gdje se nalazi i zgrada vlade Federacije BiH kada je Dodik zastao dajući izjavu za okupljene novinare. Tada je izvjesni Ramo Mehmedović, što su zabilježile i TV kamere, prišao Dodiku s leđa te mu rekao da je RS takozvana i da je on predsjednik genocidne tvorevine. Nakon toga vrlo brzo su ga udaljili pripadnici osiguranja iz federalne policije.

Dodik je komentirajući izgred rekao da se ovakav incident i verbalni napad na jednoga dužnosnika nikada ne bi mogao dogoditi u Banjoj Luci izražavajući negodovanje zbog toga.

'Mislite li da je ovo u redu, da ja dođem u Sarajevo i da me netko maltretira? Da zove Republiku Srpska 'takozvanom'? Nije takozvana. Ona je Republika, mi je volimo i živimo za nju', rekao je Dodik.

Današnji susreti šest vodećih političara BiH i triju naroda koji je održan u Sarajevu nije rezultirao dogovorom pa ova zemlja ostaje jedanaest i pol mjeseci od održanih izbora bez novog saziva Vijeća ministara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene