Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iscrpljene zalihe

Proizvođači pozvani da ne prodaju uran Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapadne sile vjeruju da je Iran gotovo iscrpio zalihe urana za nuklearni program i traže od zemalja proizvođača da ga više ne prodaju Teheranu, izvijestio je The Times.

Britanski list je izvijestio da je britansko ministarstvo vanjskih poslova naložilo svojim diplomatima u Kazahstanu, Uzbekistanu i Brazilu, najvećim proizvođačima urana, da u vezi tog pitanja lobiraju kod vlada tih zemalja.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Zemlje među kojima su Velika Britanija, SAD, Francuska i Njemačka počele su intenzivne diplomatske napore na odvraćanju glavnih proizvođača urana od prodaje Iranu', piše list. The Times je prenio izjavu svog izvora koji kaže da je Iran gotovo iscrpio svoju zalihu urana, odnosno 'žutog kolača' kojeg je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća kupio nekoliko tisuća tona od Južne Afrike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene