Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznali krivnju

Proizvođač lijekova plaća odštetu od tri milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ameriku potresa najveća medicinska prijevara u povijesti.

Amerika ne pamti zdravstvenu prijevaru ovakvih razmjera. Britanska kompanija Glaxosmith zatajivala je podatke o sigurnosti lijekova, davala im karakteristike koje nemaju, reklamirala ih na temelju nepotpunih članaka iz medicinskih časopisa, a liječnike podmićivala kako bi ih propisivali pacijentima.

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Slika nije dostupna zdravstvena kriza u SAD-u Znali su da izazivaju teške ovisnosti. Zloupotreba analgetika dolazi na naplatu farmaceutskim tvrtkama

''Između 50 i 100 tisuća dijabetičara doživjelo je srčani udar ili čak preminulo zbog Avandie. Taj lijek naštetio je mnogima', tvrdi Steve Nissen, kardiolog.

Farmaceutski div priznao je krivnju za ukupno deset lijekova. Nagodio se s američkim odvjetništvom. Isplatit će tri milijarde dolara odštete.

''Odlučni smo zaustaviti praksu koja ugrožava zdravlje pacijenata, šteti poreznim obveznicima i narušava povjerenje javnosti', tvrdi James Cole iz američkog Državnog odvjetništva.

Uprava Glaxosmith poručuje da pogreške neće ponoviti. Kažu da su iz odjela za američko tržište otpustili ljude umiješane u skandal. Bez obzira na to, kompanija će sljedećih pet godina biti pod posebnim nazorom američkih vlasti.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene