Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizivni sud odlučio

Proglašen nedužan nakon 27 godina robije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizivni sud u Londonu u srijedu je prihvatio žalbu muškarca koji je u zatvoru proveo 27 godina zbog ubojstva i tako je završila jedna od najduljih robija zbog pogrešne presude u Velikoj Britaniji.

Prije nego što je testiranje DNK bilo moguće, Sean Hodgson (57) proglašen je 1982. krivim za ubojstvo 22-godišnje pipničarke Terese De Simone.On je i tada, te cijelo vrijeme u zatvoru, tvrdio kako nije kriv. Njegov je odvjetnik prizivnome sudu podastro dokaze na temelju analize DNK po kojima se vidi da Hodgson ne može biti ubojica.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća na Hvaru Pijani turist htio se popeti na balkon apartmana pa pao: U bolnici se bori za život Slika nije dostupna NESREĆA NA BRITANCU Automobil se zabio u skelu na Britanskom trgu, ima i ozlijeđenih. U Ilici su nastale gužve, promet se preusmjerava

Priznao jer je patološki lažljivac i psihički bolestan

Sean Hodgson cijelo je vrijeme tvrdio da nije kriv De Simone je pronađena 1979. zadavljena u svojemu fordu escortu na parkiralištu u Southamptonu, blizu puba u kojem je radila. Hodgson je u to vrijeme bio u blizini te je osuđen na temelju podudarne krvne grupe i priznanja koje je poslije povukao. Njegov odvjetnik Julian Young kaže kako DNK dokazuje da nije ubojica.

'DNK na svim trima relevantnim dokaznim predmetima pripada istoj osobi, a ta osoba sasvim sigurno nije Sean Hodgon', rekao je odvjetnik za Radio BBC. Hodgson, poznat i kao Robert Graham Hodgson, rekao je da je ubojstvo priznao jer je patološki lažac, a i psihički bolestan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene