Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Procurila i snimka Saddamove autopsije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na video snimci, drugoj otkako je bivši irački diktator pogubljen 30. prosinca, uklonjena plahta kako bi se vidjela krv na Saddamovom licu.

"Kad se kamera približila, uklonjena je plahta da bi se vidjela krv, kao i rana na vratu, vjerojatno kao posljedica vješanja", objavio je BBC navodeći da snimka traje manje od pola minute. U pozadini se čuje glas koji kaže "Požuri se!", što upućuje na to da je od nekog zatražio da brzo dovrši snimanje. 

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

Iračka vlada objavila je službenu snimku pogubljenja na kojoj prkosni Saddam odbija pokrivalo za oči u trenutku dok mu se oko vrata postavlja omča za vješanje.

No, ubrzo se pojavila još jedna snimka na kojoj osobe nazočne pogubljenju provociraju Saddama izvikujući ime radikalnog šijitskog klerika Moqtade al-Sadra, čijeg su oca ubili Saddamovi agenti.

Ta je snimka osramotila vladu predvođenu šijitima i izazvala
pokretanje službene istrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene