Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gospodin' iz Venecuele priprema vojsku

Privremeni predsjednik Hondurasa poslao upozorenje Chavezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeni predsjednik Hondurasa Roberto Micheletti, koji je naslijedio u nedjelju zbačenog Manuela Zelayu, tijekom noći je upozorio venezuelskog kolegu Huga Chaveza da se ne pokuša vojno upletati u Honduras, istaknuvši kako je njegova zemlja 'spremna za rat'.

Dosadašnji predsjednik parlamenta, koji je proglašen privremenim predsjednikom države, izjavio je kako je čuo glasine o tome da se izvan Hondurasa 'priprema nekoliko bojni' u cilju vojne intervencije. 'Nikome ne bih savjetovao iskazivanje takve hrabrosti, jer su naše vojne snage spremne za obranu zemlje', izjavio je Micheletti na televiziji, napomenuvši kako neće prihvatiti prijetnje 'tog gospodina', misleći na predsjednika Venezuele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naoružani marinci umjesto liječnika Chavez optužio SAD za okupaciju Haitija Slika nije dostupna Mogući transfer nuklearne energije Chavez zbija šale o atomskoj bombi

Ponovno je zanijekao da se u njegovoj zemlji dogodio državni udar, jer uz državni udar ide i krvoproliće, 'a ovdje nije pala ni kap krvi'. Honduraška vojska u nedjelju je uhitila predsjednika Manuela Zelayu i protjerala ga iz zemlje u Kostariku zbog pokušaja da promijeni ustav kako bi sam sebi omogućio još jedan mandat. Istu večer za privremenog je predsjednika imenovan Micheletti koji je odmah proglasio 48-satni policijski sat. Micheletti bi na položaju trebao ostati do 29. studenoga za kad su zakazani redovni predsjednički izbori u Hondurasu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene