Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otrovan ili...

Ubojstvo Kim Jong-nama: Uhvaćena i druga osumnjičena žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijska policija pritvorila je u četvrtak drugu ženu osumnjičenu za ubojstvo polubrata sjevernokorejskoga vođe Kim Jong-una, a u srijedu je zamjenik premijera objavio da će tijelo Kima Jong-nama prepustiti veleposlanstvu Sjeverne Koreje u Kuala Lumpuru.

Policija je potvrdila da je uhićenje 25-godišnje žene s indonezijskom putovnicom na ime Siti Aishah u četvrtak ujutro povezano sa smrću Kim Jong-nama, prenose agencije dpa i Reuters.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Pripravnost za rat Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat" Kim Jong Un i Vladimir Putin predsjednički automobil Putin poklonio Kim Jong Unu luksuznu limuzinu

Žena je identificirana na snimci u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru gdje je Kim umro i bila je sama prilikom uhićenja, navodi se u izjavi.

Malezijski policijski dužnosnik Fadzil Ahmat u srijedu je za malezijski list The Star rekao da je Kim Jong-nam (45) otrovan u ponedjeljak ujutro otprilike sat vremena prije nego što se trebao ukrcati na let za Macau.

Malezijske vlasti mogu preko sjevernokorejskog veleposlanstva prepustiti tijelo Kim Jong-nama rodbini, rekao je u četvrtak potpredsjednik malezijske vlade, prenosi agencija Reuters.

"Pošto su obavljene sve policijske i medicinske procedure, možemo tijelo preko sjevernokorejskog veleposlanstva prepustiti rodbini", rekao je potpredsjednik vlade Ahmad Zahid Hamidi novinarima.

"Naša je politika da poštujemo bilateralne odnose sa stranim zemljama," rekao je novinarima.

Potvrdio je da je muškarac ubijen u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru doista bio Kim Jong-nam.

"Imao je dvije različite identifikacijske isprave, vjerojatno lažni dokument i pravu putovnicu", dodao je Hamidi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene