Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prao novac?

Pritvoren Vladimir Jevtušenkov, ruski ulagač u Mljet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pritvaranje ruskog milijardera Vladimira Jevtušenkova (65) zbog pranja novca, šokiralo je ruske biznismene i političare.

Ruski Istražni odbor, koji direktno odgovara ruskom predsjendiku Vladimiru Putinu, najavio je da je Jevtušenkov smješten u kućni pritvor te da je pod istragom zbog prijevare u poslovanju s naftom, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Ovaj slučaj podsjeća na suđenje Mihaelu Hodorkovskom, koji je deset godina proveo u zatvoru, zbog kako je on sam rekao – politički motiviranih optužbi.

'Nijedan diktator, koliko god moćan bio, neće moći zavaditi naša dva naroda'

Jevtuneškov je 15. najbogatiji čovjek u Rusiji i 'težak' je 7 milijardi eura, prem aprocjeni Forbesa. Istraga se vodi oko toga kako je njegova kompanija AFK kupila naftnu kompaniju Bashneft. Prijeti mu sedam godina zatvora. Priveden je i armenski biznismen Levon Ajrapetjan, koji je posredovao u poslu.

U Hrvatskoj je Vladimir Jevtušenkov poznat po tome što je prije osam godina na Mljetu za pet milijuna eura kupio zemljište. Ondje je planirao sagraditi 110 milijuna eura vrijedan turistički kompleks. Ali, nije se mogao upisati kao vlasnik zemljišta, jer je dio terena registriran kao šuma i ne smije se prodati strancima. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene