Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština odbacila ponudu o proširenoj autonomiji za Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski pregovarački tim ocijenio je da je plan Srbije o proširenoj autonomiji za Kosovo neprihvatljiv te da ga kosovska strana neće ni uzeti na razmatranje.

Reakcija je uslijedila je nakon što je dan ranije srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio kako će na idućem sastanku Prištine i Beograda, uz posredovanje međunarodne trojke, 14. listopada u Bruxellesu, plan Srbije za Kosovo biti u središtu pregovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priština najavila neovisnost Kosova za 10. prosinca Slika nije dostupna Iscrpljene mogućnosti pregovora Prištine i Beograda

Srbija može iznijeti svoj prijedlog na pregovarački stol, ali će taj prijedlog kosovska strana odmah odlučno odbaciti, navode u pregovaračkom timu.

Vođa kosovskog izaslanstva, predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu rekao je kako su se i tijekom sastanka u New Yorku kosovski predstavnici kategorički protivili prijedlogu Srbije o proširenoj autonomiji za Kosovo.

'Srbija može davati bilo kakve opcije, ali kosovska strana ima
svoje stajalište, a to je da je samo neovisnost prihvatljiva za Kosovo', rekao je Sejdiu.

Prema ocjeni kosovskog premijera Agima Cekua, prijedlog Srbije je neprihvatljiv, nedemokratski, nefunkcionalan i taj plan ne zaslužuje pozornost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene