Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi traju

Mursijeve pristaše pozivaju na otpor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristaše svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija danas su pozvali Egipćane da izađu na ulice i spriječe pokušaj vlade da ukloni dva kampa u kojima islamisti već tjednima prosvjeduju protiv svrgavanja izabranog šefa države.

Egipatska policija danas je odgodila akciju rastjerivanja islamističkih prosvjednika za koju su dužnosnici najavili da će početi u zoru.

Snage sigurnosti trebale su u ponedjeljak rano ujutro početi s postupnim rastjerivanjem pristaša Muslimanskog bratstva na dva mjesta u Kairu kako bi prekinule šestotjedno sukobljavanje prosvjednika koji traže Mursijev povratak na vlast i prijelazne vlade postavljene nakon što ga je vojska svrgnula 3. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto u Egiptu Policija bacila suzavac na okupljene Mursijeve pristaše Slika nije dostupna 'Prijetnja nac. sigurnosti' Policija dobila naredbu: Okončajte prosvjed Mursijevih pristalica!

>> Egipat: Policija nije počela sa rastjeravanjem Mursijevih pristaša

Mursijeve pristaše iz Muslimanskog bratstva pozvali su na nacionalne prosvjede protiv vojske u utorak nazivajući ih 'maršem milijuna ljudi'.

Zapadni i arapski dužnosnici te visoki egipatski dužnosnici pritiskali su vladu da ne koristi silu u pokušaju smirivanja krize koja tjednima potresa tu arapsku zemlju s 82 milijuna stanovnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene