Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sestre blizanke

Priprema se operacija djevojčice s tri noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvogodišnja Ana Paula trenutačno se nalazi u SAD-u Los Angelesu, gdje bi trebala biti podvrgnuta nizu operacija u odstranjivanju treće noge.

Dvogodišnja djevojčica iz Paname, Ana Paula sa sestrom blizankom dijelila je zdjeličnu kost. Nakon razdvajanja, ostale su joj tri noge, tri bubrega i mogućnost problema s reproduktivnim organima.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

Dvogodišnja Ana Paula trenutačno se nalazi u SAD-u Los Angelesu, gdje bi trebala biti podvrgnuta nizu operacija u odstranjivanju treće noge, piše Daily Mail.

Dr. Kit Song, šef bolnice Shriners u kojoj će djevojčica biti operirana, kaže da će joj biti odstranjena srednja noga, a desna će biti operirana iznad koljena jer nema funkciju stopala i koljena. Djevojčica bi nakon nekog vremena dobila protezu i doktori se nadaju da bi mogla hodati.

'Mislim da će moći hodati, u najmanju ruku sa štakama ili uz pomoć štaka', rekla je dr. Phoebe Scott-Wyard na konferenciji za novinare.

Peru: Liječnici razdvojili sijamske blizance spojene na trbuhu

'Moći će se kretati i igrati poput druge djece. Bit će drugačija od njih, ali će moći držati korak s njima', tvrdi dr. Song.

Operaciju ove djevojčice financiraju zajedno bolnica Shrine i 'Children of War Foundation'.

Prije prve operacije potrebno napraviti detaljan plan zahvata, a za to liječnici imaju mjesec dana. Zdravstveno stanje male Panamke toliko je rijetko da postoji samo 12 takvih slučajeva godišnje u svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene