Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mačetom odsjekao uho zarobljeniku

Pripadniku HVO-a dvije godine zatvora za ratni zločin nad Bošnjacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik HVO-a Stipo Krišto osuđen je na 2 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad zarobljenim bošnjačkim vojnicima u Uskoplju, nakon što se nagodio s državnim odvjetništvom i priznao krivnju, izvijestio je županijski sud Srednjobosanske županije.

Kao pripadnik brigade 'Dr Ante Starčević', Krišto je naoružan strojnicom i mačetom, s još jednim pripadnikom te postrojbe u prostorijama tvornice namještaja zlostavljao zarobljene bošnjačke vojnike. Pri tome je jednom od njih mačetom odsijekao uho, čime je počinio zločin protiv ratnih zarobljenika.

Krišto je uhićen u Uskoplju u kolovozu 2010. godine te je u pritvoru zadržan nekoliko mjeseci, što će mu biti uračunato u izdržavanje kazne.

Bivši pripadnik HVO-a uhićen je na temelju odluke višeg suda u Zenici iz 1994. godine, koji je bio pod nadzorom bošnjačkih ratnih vlasti. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Slika nije dostupna Zatražen istražni zatvor Pripadnik HVO-a osumnjičen za ratni zločin: Mučio najmanje 80 osoba - 23 su ubijene, jedna silovana, a ostale teško ozlijeđene

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene