Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pink Panther

SRPSKA BANDA UHIĆENA U BARCELONI 'Za 48 sekundi odnijeli nakit od 400.000 eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorici srpskih članova bande Pink Panther koji su u petak uhićeni u centru Barcelone prilikom pljačke draguljarnice trebalo je 48 sekundi da iz objekta iznesu nakit vrijedan više od 400.000 eura, priopćila je u subotu španjolska policija iznoseći detalje slučaja.

“Ova grupa se ističe po brzini napada”, izjavio je šef nadležne policijske jedinice Hector Moreno na novinskoj konferenciji u Barceloni. “Ovo je prvi put da je uhićena jedna čitava grupa Pink Panthera".

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Ilustracija razbojništvo u stanu Opljačkan bjelovarski jerej: Isprevrtali stvari, ukrali veću količinu novca

“Vjerni legendi o brzini izvođenja napada Pink Panthera, za što im je uvijek potrebno manje od minute, napad su izveli za 48 sekundi”, navodi policija na svojoj internetskoj stranici. “Za to vrijeme su čekićem razbili izloge te odnijeli najvredniji primjerak iz draguljarnice, vrijedan preko 400.000 eura, koji je sada vraćen ondje”, navedeno je u priopćenju.

U petak oko 11,30 sati dvojica muškaraca s perikama upala su u draguljarnicu u ulici Passeig de Gracia, jednoj od najpoznatijih avenija u Barceloni s brojnim luksuznim trgovinama.

Policija ih je čekala u zasjedi i ubrzo su svi uhićeni.

U ponedjeljak je španjolska policija zaprimila informaciju od njemačkih kolega o iznenadnom putu u Barcelonu jednog Srbina bliskog tzv. bandi Pink Panther.

To ime koristi Interpol za pripadnike bande specijalizirane za krađe skupocjenog nakita. Kriminalna grupa osnovana je u Beogradu 90-ih godina a od tada joj se pripisuju brojne pljačke diljem svijeta od Londona preko Tokija do Dubaija.

Policija istražuje jesu li uhićeni već sudjelovali u sličnim pljačkama u Španjolskoj i inozemstvu za što je zatražena pomoć Interpola.

Srpske novine Blic objavile su u petak navečer kako su uhićeni Branko Ćupurdija (35) iz Beograda, Milan Denčić (24) iz Leskovca, te Nikola Milovanović (28), Stefan Živić (25) i Marijan Nikolić (30) iz Niša. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene