Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Princ William postaje pilot spasioc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princ William proći će vojnu obuku kako bi postao pilot u pomoćnoj i spasilačkoj postrojbi britanskih zračnih snaga, objavljeno je danas iz Clarence Housea, službene rezidencije prinčeva oca, prijestolonasljednika Charlesa.

William, drugi u redu nasljeđivanja britanskog trona, želi "služiti u operativnim misijama" i drži da će mu ulazak u SARF, pomoćnu i spasilačku postrojbu Kraljevskih zračnih snaga, nadoknaditi gubitak što nije mogao ove godine služiti u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Antun Goreta (Foto: Antun Goreta/Facebook) Spašavali i spasioce Hrabri šibenski vaterpolist skočio u podivljalo more i spasio kupače: "Ništa nije upućivalo na oluju, sve se dogodilo u hipu" Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) CIA ima snimku Turski mediji: Saudijski princ bratu je rekao da Khashoggija ''treba ušutkati''

Princ će 18-mjesečnu obuku početi u siječnju, a zatim će služiti kao pilot u SARF-u 2010.

William (26), je na Vojnoj akademiji Sandhurst prošao ubrzanu obuku u tri roda britanske vojske i naučio upravljati zrakoplovom kraljevskih zrakoplovnih snaga (RAF).

"Vrijeme, koje sam proveo u RAF-u ove godine, omogućilo mi je da shvatim koliko volim letjeti", objasnio je William.

Usporedo sa zvanjem pilota SARF-a stariji sin princa Charlesa nastavit će se pripremati za buduće dužnosti monarha, precizirala je Clarence House.

Mlađi Charlesov sin Harry, koji u ponedjeljak slavi 24 godine, služio je ove zime na jugu Afganistana deset tjedana, no misija je prekinuta u veljači kada su mediji objavili njegovu nazočnost u toj zemlji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene