Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Harryjev pakistanski prijatelj

'Princ me nije uvrijedio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ahmed Raza Khan odgovorio je na medijske napise o princu Harryju kao rasistu, rekavši da su njih dvoje prijatelji i da princu ništa ne zamjera jer zna da Harry nije ništa loše mislio.

Vojnik koji je u centru zbivanja otkad je objavljena video snimka na kojoj se čuje da ga britanski princ Henrry naziva 'Paki', izraz koji se smatra uvredjivim, a Harry je prozvan nacistom, ne želi da se priča razvlači, jer kako kaže, svjestan je toga da Harry nije ništa loše mislio. 'On je moj prijatelj', rekao je 24-godišnji Ahmed Raza Khan 'The Sunu'. Harryju je poručio da se nije uvrijedio, kada ga je princ nazvao da mu se ispriča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomaže mu brat Princ Harry priznaje da mu pilotska obuka nije laka Slika nije dostupna Pukla 'kraljevska' ljubav Nakon pet godina razišli se princ Harry i Chelsy

'Princ me nazvao mojim nadimkom koji je inače uvredljiv, ali ja znam da on to nije mislio na taj način. Nazvao me kako bi se ispričao, a ja se ne ljutim na njega. Sada moramo zatvoriti ovo poglavlje. Kada sam razgovarao s Harryjem rekao mi je kako nikada nije mislio ono što ljudi misle kada tu riječ izgovore kako bi nekoga uvrijedili i ja mu vjerujem. Bili smo bliski prijatelji tijekom vojne obuke i ja znam da on nije rasist. Nemam više razloga razgovarati o ovoj temi', rekao je Ahmed, sin umirovljenog bankarskog menadžera, jedan od 440 kadeta koji je 44 tjedna proveo s Harryjem u Sandhurstu, prestižnoj vojnoj akademiji u razdoblju od svibnja 2005. do travnja 2006. godine.

>> Princ Harry rasist? 

>> Princ Harry oduševio homoseksualnu zajednicu

'Nikada se ondje nisam osjećao neugodno zbog boje svoje kože. Pronašao sam mnogo dobrih prijatelja. Svi se međusobno poštujemo i o tome se radilo na našem treningu. Ondje smo bili kako bi postali bolja ljudska bića i dobri časnici. Kada sam išao u Sandhurst nisam znao da ću trenirati s princom Harryjem, ali kada sam ga upoznao bio je to dobar osjećaj. On je zaista dobar dečko', rekao je Ahmed.

Tijekom borbe s talibanima u Pakistanu na granici s Afgaistanom Ahmed je ranjen te je primio medalju za hrabrost. Ahmedova obitelj bila je začuđena i ljuta kada je čula što je Harry rekao o njemu, rekli su kako se nisu nadali da će takvo što čuti od princa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene