Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces uspostave mira

Prijetnje smrću Ehudu Baraku zbog planova za Zapadnu obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak dobio je više desetaka prijetnji smrću od osoba koje se boji da će se raseliti židovska naselja na Zapadnoj obali zbog procesa uspostave mira s Palestincima, rekli su dužnosnici u srijedu.

'Posljednjih tjedana primljeni su u pismima deseci prijetnji ministru obrane', rekao je dužnosnik izraelskog ministarstva obrane koji nije želio biti imenovan. Prijetnje smrću upućene Baraku povezuju se sa sudbinom naselja na Zapadnoj obali, rekao je dužnosnik i dodao da su 'u skladu s time pojačane mjere sigurnosti'. U studenom je premijer Benjamin Natanyahu razljutio naseljenike naloživši desetmjesečno djelomično zamrzavanje gradnje novih naselja u enklavi kako bi omogućio oživljavanje izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene