Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostaje ključni sastojak

Prijeti globalna nestašica pelena zbog eksplozije u Japanu!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvornica koja je akrilnom kiselinom, ključnim sastojkom hidrogela u jednokratnim pelenama, opskrbljivala 20 posto svjetskog tržišta, zatvorena je do daljnjega.

Zbog nedavne eksplozije u japanskoj tvornici kemikalija, u kojoj je poginula jedna a ozlijeđeno više desetaka osoba, svijet je suočen s mogućom nestašicom dječjih pelena, piše ABC News.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

>> Međimurje: Djeca provalila u vrtić i ukrala pelene

U velikom postrojenju u prefekturi Hyogo do daljnjega je prekinuta proizvodnja akrilne kiseline, ključnog sastojka hidrogela u jednokratnim pelenama. Ta tvornica zadovoljava 20 posto svjetskih potreba za ovom kiselinom, a nagli prekid proizvodnje ima potencijal poremetiti opskrbu na globalnom tržištu.

I vlasnik tvornice i njegovi najveći klijenti poput Procter & Gamblea pokušavaju se snaći kod drugih kompanija koje proizvode akrilnu kiselinu, ali s obzirom da je potražnja izrazito velika, nije nemoguće da pelene na pojedinim tržištima nakratko nestanu s polica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene