Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga prilika

Prijepodne nogometaš, poslijepodne zatvorenik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najneobičnijih nogometnih priča stiže iz Čilea. Tamošnji zatvorenik danju igra nogomet u lokalnom klubu, a navečer se vraća u ćeliju.

Prijepodne nogometaš, poslijepodne zatvorenik! Maksim je zvijezda Santiago Morninga. Ali taj je Rus u Čileu i osuđen na zatvorsku kaznu. 'Činio sam loše stvari, krijumčario drogu i osuđen sam na tri godine zatvora', kaže.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih Slika nije dostupna Treba im nada Čileanski rudari dobili struju i nogometne dresove

>> Iz zatvora pušten najstariji zatvorenik na svijetu

Malo slobode Maksim osjeti na nogometnom terenu. Ujutro uz pratnju čuvara trenira sa suigračima, navečer se vraća iza rešetaka.

'Gotovo dvije godine uopće nisam igrao nogomet. U zatvoru smo igrali nešto malo, ne svaki dan. Moram naporno raditi i raditi, kako bih bio što spremniji', kaže Maksim Molokoedov.

Kad je zatvoren, nije znao ni riječi španjolskog. Lopta je bila sredstvo komunikacije. Ubrzo se pročulo da je vješt. Za njega se zainteresirao bivši profesionalni nogometaš Franklin Lobos, koji volontira u zatvoru. El Rusu je dao priliku u lokalnom klubu.

'Možete pogriješiti, ali ako vam život da drugu priliku, morate je iskoristiti. Ako je to kroz nogomet, koji on obožava, tim bolje', rekao je Hernan Ibarra, trener Santiago Morninga.

Maksim se mogao vratiti u Rusiju. Prema novom zakonu mogao je otputovati u svoju domovinu, uz uvjet da se deset godina ne vraća u Čile. Odlučio je ostati, odslužiti kaznu do kraja i igrati u svom novom klubu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene