Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijedor: Kuću 'napali' meteori, a selo NLO-i!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetogodišnji Radivoje Lajić, mještanin sela Gornja Lamovita kod Prijedora, vjeruje da je postao metom 'svemirskog kamenja', jer u njegovo dvorište, kako tvrdi, u vrijeme kiša i oluja padne 'po koji komad meteora'.

Radivoje tvrdi kako ga je kamenje iz svemira 'počelo opsjedati prvi put u studenom prošle godine'. 

Pročitajte i ovo Impresivni prizori prirodnih fenomena - 4 impresivni fenomeni VIDEO Snaga prirode: Pogledajte fascinantne prizore erupcije vulkana i meteora koji je obasjao noćno nebo Darijo Brzoja: Suze svetog Lovre - 5 suze svetog lovre Kiša meteora stiže ranije nego inače: Brzoja objasnio zašto je tome tako i kada ćete ih moći najbolje vidjeti

'Taman sam se vratio kući s posla, kada se već počela spremati prava oluja i nevrijeme. Zatvorio sam ovce u štalu i živinu smirio kada se sve oko mene potpuno zamračilo. Sijevalo je i grmjelo sa svih strana, ali jedan bljesak s neba bio je posebno intenzivan. Taj bljesak mi je osvijetlio cijelu kuću i dvorište i tada sam začuo strahovit udar o zemlju. Kada se nevrijeme smirilo, u strahu sam izišao iz kuće i imao što da vidim. Veći žuti kristalni kamen bio je u mom dvorištu. Bio je težak oko 300 grama i znao sam da tako nešto ne može biti ovozemaljsko', ispričao je Lajić za portal Pincom.info.

Nedavno se, kaže, dogodio isti scenarij. Kiša i nevrijeme, zatim snažan udarac u zemlju i ponovo meteorit u njegovom dvorištu.

'Kada je prvi put meteor pao u moje dvorište, mislio sam da sam svojom rukom dodirnuo svemir. Sad strahujem da se sam Bog urotio protiv mene i da baca svemirsko kamenje na moju kuću. Misterija je to velika i prosto ne znam kako će se sve to okončati', priča Radivoje Lajić te dodaje kako je o neobičnoj pojavi zatražio je i mišljenje stručnjaka.

'Dolazili su mi profesori s Beogradskog sveučilišta, profesori Jovanović i Utješanović, koji su pravili analize. Rekli su mi da tako nešto još nisu vidjeli na prostoru bivše Jugoslavije, ali da je sličan takav svemirski kristal, odnosno kamen, pao na Zemunsko polje 1947. godine', kazao je Lajić.

Cijeli slučaj, ipak, ulijeva mu strah. Zabrinut je, kaže, za svoju šestočlanu obitelj.

'Imam petoro djece i svi ih u školi pitaju za čudno kamenje iz svemira. Ne želim da se iselim, bez obzira što to kamenje značilo, jer sam ovdje izgrdio lijepu kuću i obrađujem plodnu zemlju', rekao je Lajić.

No, Radivoje nije usamljen po pitanju posjeta iz svemira. Zvonko Pavlović iz mjesta Ljubije pokraj Prijedora tvrdi kako je svojim foto-aparatom zabilježio dva nepoznata leteća objekta na nebu iznad Ljubije. Zvonko je siguran da se nije radilo ni o ptici ni o čemu drugome već misli da je bio NLO.

Tako se područje oko Prijedora pridružilo mnogim lokacijama na kojima su ljudi, kako tvrde, viđali NLO-e. Još jednom se postavlja pitanje - jesmo li uistinu sami?!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene