Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijedlog zakona za opoziv Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzna demokratska kongresnica iz Georgije, Cynthia McKinney, na isteku svog zastupničkog mandata, podnijela je prijedlog zakona za opoziv predsjednika Georgea W. Busha.

Prijedlog zakona koji nema izgleda biti prihvaćen, predstavlja simbolični oproštaj McKinney od Kongresa, usmjeren protiv Busha, ali i protiv čelnika njezine stranke u Kongresu, koji su nakon pobjede na izborima 7. studenoga isključili mogućnost otvaranja teme predsjednikova opoziva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kralj gafova' FOTO: Zašto će nam nedostajati George W. Bush Slika nije dostupna Bush objavio plan ulaganja u banke

McKinney, demokratska zastupnica koja je u ožujku ove godine dospjela na naslovnice kada je udarila policajca koji ju nije pustio u Kongres jer je nije prepoznao, već dugo vremena inzistira na tvrdnji kako Bush nije legitimno izabran za predsjednika.

Predstavljajući svoj prijedlog zakona u posljednim satima rada sadašnjeg saziva Kongresa, McKinney je istaknula kako je Bush prekršio predsjedničku prisegu da će braniti Ustav i zakone države.

U prijedlogu zakona optužuje Busha da je zavaravao Kongres oko rata u Iraku i da je narušio pravo građana na privatnost svojim programom prisluškivanja unutar SAD.

McKinney nije skrivala svoje nezadovoljstvo s vodstvom Demokratske stranke, otkako je ljetos izgubila mjesto u Kongresu na stranačkim predizborima, optužujući ih za puzanje pred republikancima oko pitanja rata u Iraku i maltretiranja zatočenika u vojnim zatvorima.

Svoj kontroverzni status na Capitol Hillu McKinney je zaradila i sudjelovanjem na nizu okruglih stolova zagovornika teorije zavjere oko terorističkih napada 11. rujna, te prijedlogom zakona koji poziva na otkrivanje svih vladinih informacija o ubojstvu repera Tupaca Shakura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene