Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasim Ljajić izjavio

Prijavljivanje haških optuženika zakonska je obaveza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanskog nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je u utorak da Srbija trpi veliku političku i financijsku štetu jer još nije uhićen haški bjegunac Ratko Mladić, te da bi dobitak od njegova izručenja Sudu bio neusporedivo veći od nagrade koja je raspisana za njegovo pronalaženje.

'Prijavljivanje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića nije 'cinkanje', nego, između ostaloga, i zakonska obveza', rekao je Ljajić novinarima, te dodao da će građani dojavom informacije koja bi pomogla u pronalaženju bjegunaca, za državu učiniti dobro djelo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljajiću obećanje došlo na naplatu 'Vjerojatnija moja ostavka nego uhićenje Mladića do kraja godine' Slika nije dostupna Beogradski mediji prenose Ukoliko Mladić do kraja godine ne bude uhićen, Ljajić najavio ostavku

>> Na Mladića se plaća porez!

Tjeralice s raspisanim nagradama za Mladićem i Hadžićem, koje su izvješene po svim policijskim postajama u Srbiji, naći će se, kako je rekao, i u svim sudskim zgradama. Ljajić je istaknuo je da je to samo jedna od mjera koje se poduzimaju te da državna tijela ne očekuju da će Mladića naći uz pomoć tjeralice, nego uvjerenošću u koordinirani rad civilnih i vojnih službi sigurnosti.

Za informaciju o Mladiću predviđena je nagrada od milijun eura, dok je za Hadžića predviđeno 250 tisuća eura. Visine nagrada za pronalaženje haških bjegunaca objavljene su u neto svotama jer će sva davanja na navedene svote platiti država, dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene