Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANTE PAVELIĆ

U Sarajevu osvanuli plakati s likom zloglasnog hrvatskog ustaškog poglavnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sarajevskom prigradskom naselju Dobrinja nepoznati počinitelji izvjesili su plakate s likom Ante Pavelića te ustaškim i nacističkim znakovljem, a zbog svega je intervenirala policija koja nakon uklanjanja plakata pokušava utvrditi tko ih je tamo postavio, prenijeli su lokalni mediji.

Plakati su uočeni na stupovima javne rasvjete i stablima u ponedjeljak navečer te su izazvali uznemirenje građana koji su ih sami potrgali, a sve su prijavili policiji.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Ante Pavelić (Foto: AFP) Traži se sanacija Srpom i čekićem na ustaškog poglavnika: Grob Ante Pavelića išarali grafitima

Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vide se plakati s fotografijom Ante Pavelića te podužim tekstom pod naslovom "Draga hrvatska braćo".

 

 

Očevidno je riječ o izvadcima iz govora "generala Drinjanina", zapravo ratnog zločinca Maksa Luburića, iz 1968. godine što ga je održao u progonstvu o značaju 10. travnja kada je uspostavljena kvislinška Nezavisna Država Hrvatska (NDH).

Luburić u tom govoru lamentira nad izgubljenim "delirijem 10. travnja kako je negda bilo lijepo i veselo" i poziva na očuvanje ustaških ideala. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene