Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

KAKVE SU ŠANSE? Preživio bombe u Bostonu, pucnjavu u Parizu, a sad se našao i u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi je mormonski misionar stigao u zračnu luku kako bi ispratio prijateljicu.

Mason Wells, 19-godišnji misionar iz Sandyja u Utahu, također je stradao u stravičnome terorističkom napadu na Bruxelles u utorak. Koliko je u ovom trenutku poznato, nalazi se izvan životne opasnosti, no morat će ostati u bolnici određeno vrijeme jer mu je operirana ahilova tetiva.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Ilustracija U Siriji Ubijen osnivač Al-Nusre: Najprije ga je pozdravio, a onda...

Wellsa je također ozlijedio šrapnel te je pri eksploziji zadobio opekline, međutim s obzirom na to da se nalazio u neposrednoj blizini bombe, moglo bi se reći da je jako dobro prošao.

Ono što njegovu priču čini posebnom, odnosno gotovo nevjerojatnom, je podatak da je već preživio bombaški napad u Bostonu, da je bio u Parizu kada je glavni grad Francuske napadnut, te da ga je sudbina sada odvela na briselski aerodrom.

JUTRO NAKON UŽASA Policija otkrila tko su bombaši iz zračne luke, jedan od njih stručnjak za eksplozive

Wells se u zračnoj luci nalazio u društvu još troje mormonskih misionara, Richarda Norbyja (66) i Josephyja Empeyja (20), s kojima je došao ispratiti Fanny Rachel Clain (20) na put u Ohio. Svi su preživjeli.

"Kada je došlo do eksplozija dviju bombi tijekom bostonskoga maratona (5. travnja 2013.; troje mrtvih i 264 ranjenih), sin i ja samo se nalazili udaljeni nedaleko od ciljne ravnine gdje su naprave aktivirane. Tog smo dana došli gledati moju suprugu, odnosno njegovu majku kako sudjeluje u utrci", ispričao je u utorak navečer novinarima ABC-ja Chad Wells, Masonov otac.

HRVATICA U BRUXELLESU 'Ušli smo u kožu migranata. Sad znamo kako je to imati ništa'

Je li bio u neposrednoj opasnosti i tijekom napada na Pariz (13. studeni 2015.; poginulo je 130 ljudi, 368 ih je ranjeno) nije rečeno, međutim zapisi s njegovoga bloga otkrivaju da je u glavni grad Francuske stigao tek dva mjeseca ranije. 

U Bruxelles je doselio poečtkom ožujka, a njegovi su roditelji otkrili i to kako je Masonov san služiti domovini te da planira upisati Mornaričku akademiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene