Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puzao kilometrima

Preživio četiri dana u pustinji sa slomljenom nogom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amos Wayne Richards je preživio četiri dana u pustinji u Utahu sa slomljenom nogom. Kazao je kako ga je u borbi za život inspirirao film '127 sati'.

64-godišnji Richards je krenuo na planinarenje, a da nikome nije rekao gdje ide. Rendžeri nacionalnog parka su ga pronašli nakon četiri dana i to u jako lošem stanju. Richards je pao s litice visoke preko tri metra pri čemu je slomio nogu i iščašio rame.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze"

Rame je sam sebi namjestio no bol u nozi je bila intenzivna. No, nije odustao. Mobitel nije nosio sa sobom i imao je dvije energetske čokoladice i uspio je skupiti kišnice u bočicu. Bio je svjestan da je jedini način na koji se može spasiti jest otpuzati do automobila koji je bio udaljen nekoliko kilometara. Po teškom i stjenovitom terenu otpuzao je sam osam kilometara prije nego što su ga pronašli rendžeri.

Naime, 9. rujna rendžeri su pronašli napušteni kamp gdje je Richards ostavio stvari. Nakon dva dana pronašli su automobil u blizini zabačene staze koja vodi u opasni kanjon izvan granica parka. Rendžerima je sve bilo jasno pa su krenuli u potragu s helikopterom. Za nekoliko sati locirali su planinara koji je pozornost pilota ulovio blicem s kamere. Richards je odmah prebačen u bolnicu gdje su mu sanirali nogu i bio je dosta dehidriran, a trenutno se nalazi u obiteljskoj kući u Sjevernoj Karolini.

Zanimljivo u cijeloj priči je i to da se ista stvar u istom kanjonu dogodila penjaču Aronu Ralstonu 2003. godine. On je zapeo u stijeni i kako bi se oslobodio sam je sebi izrezao ruku. Cijeli događaj je opisao i u knjizi koja je poslije ekranizirana te je film 127 sati čak bio nominiran za Oscara.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene