Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pretukli ga, vezali za motor i vukli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski policajac i grupa civila brutalno je izudarala muškarca kojeg je jedna žena optužila da joj je ukrao zlatni lančić. Potom su ga vezali za policajčev motor i vukli kroz blato po ulici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužna vijest Motociklist smrtno stradao nakon slijetanja s ceste: Prijatelji se opraštaju od sportaša i poznatog vozača auto utrka Slika nije dostupna Lopovi varaju ljude 'zlatnim' lančićem

Ovo premlaćivanje ponovno je pokrenulo pitanje policijske brutalnosti koja je u Indiji svakodnevna pojava. Posebice se premlaćuje siromašno stanovništvo, dok oni bogatiji sa strane navijaju i potiču daljnju brutalnost. Policija u gradu Bhagalpuru, 1979. kiselinom je oslijepila 31 navodnog kriminalca. Kasnije su rekli kako su to učinili radi sprječavanja daljnjih zločina te zato jer su to tražili stanovnici kojima je dojadilo 'bezvlađe'.

Na ovoj se snimci mogu vidjeti najmanje dvojica policajaca. 

"Nitko nema pravo napasti ili tući drugu osobu, posebice ne vladini zaposlenici. Stoga ćemo oštro reagirati protiv osobe koja je to učinila. Policajac sa snimke već je suspendiran", rekao je Afzal Amanullah, načelnik u indijskoj pokrajini Bihar koja je inače poznata po velikoj stopi kriminala, korumpiranim političarima i policajcima ubojicama. 

Na kraju snimke se pojavljuje žena sa zlatnim lančićem koji je mladić navodno ukrao, no nigdje se ne spominje je li on službeno optužen za bilo kakav zločin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene