Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pretukli djelatnike Hitne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi dvije ekipe Hitne medicinske pomoći pretučeni su preksinoć tijekom pokušaja spašavanja života Nazifa Prutine (52) iz Sarajeva.

Prutina, čija je rodbina fizički napala ekipu Hitne koja ga je pokušala reanimirati, preminuo je, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

U obitelji Prutina tvrde da je ekipa sarajevske Hitne pomoći  kasnila na njihove telefonske pozive za pomoć, te da je Nazif Prutina umro prije nego što je Hitna došla. 

Iz Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo kažu da su vrijeđanjem i napadom ometani tijekom reanimacije Prutine. Tvrde da je oživljavanje "brutalno prekinuto fizičkim napadom".

Incident, koji je završio smrću Nazifa Prutine, dogodio se u utorak oko 23 sata u njegovoj kući u Ulici Bužimska u sarajevskom naselju Buća potok.

Biljana Jandrić iz Kliničkog centra u Sarajevu, kaže da su u ovom centru zbrinuta četiri pretučena liječnika. 

Ozlijeđeni su medicinski tehničari Hamdija Dizdarević (44), Jasmin Čaušević (23), Mujo Subašić (37) i Esvid Bešić (25). 

Jandrićeva je dodala da Dizdarević ima ozljede glave i lica, Subašiću i Bešiću slomljeni su nosevi, dok je Čauševiću ozlijeđena ruka. Nakon zbrinjavanja liječnici su pušteni.

Policija je sat nakon incidenta zbog napada uhitila sina, brata, bratića, zeta i šurjaka preminulog Prutine. 

Uhićeni su Nihad (23), Fuad (42) i Edin (31) Prutina te Adis Hadžić i Edo Smajić, koji su pušteni jučer ujutro oko pet sati.

Edin Prutina, bratić Nazifa Prutine, tvrdi da su članovi njegove obitelji u utorak navečer najmanje pet puta telefonom tražili intervenciju ekipe Hitne pomoći, ali da su im svaki put govorili da je ekipa na terenu ili da je već krenula.

"Hitnoj do kuće treba pet minuta, a oni su došli za sat. Znam da sam ih nazvao prije 22 sata, bilo je 21.45 sati, a zadnji poziv je bio u 22.08 sati, kada oni tvrde da smo ih prvi put nazvali", kaže Edin Prutina koji prizanje da je zajedno sa rođacima "izgubio živce" jer su medicinski tehničari počeli oživljavati Nazifa Prutinu iako je već bio mrtav.

Dodao je da mu je jedan od njegovih poznanika, koji radi u Zavodu hitne pomoći, rekao da medicinske ekipe nisu krenule na vrijeme jer su gledale utakmicu.

"Rekao mi je: "Jarane, bila je Liga šampiona". U to vrijeme je bilo drugo finale utakmice Manchester uniteda - Roma", istaknuo je Edin Prutina.

"Pokojnik je svakih 15 minuta imao srčane napade i stalno smo zvali Hitnu, a oni su došli tek kada je on umro te su ga onda počeli oživljavati. Da su došli na vrijeme on bi sigurno bio živ, jer prije nikada nije bio bolestan", tvrdi Edin Prutina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene