Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ubojstva u Toulouseu

Pretučen učenik židovske škole u Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini židovske škole u Parizu, mladići koji u izvikivali antisemitske slogane pretukli su 12-godišnjeg dječaka.

Katia Normal, direktorica ljudskih resursa u školi rekla je da su dječaka udarili u glavu kada je odlazio iz škole. Napadnuti učenik nije zadobio teže ozlijede. Napala su ga dva mladića nekoliko godina stariji od njega, piše y net news.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

Situacija u Francuskoj je napeta nakon što je u Toulouseu ubijeno troje djece i rabin 19. ožujka. Gradonačelnik Pariza Bertrand Delanoe izrazio je razočaranje nakon antisemitskih napada. Naglasio je da će se protiv njih neumorno boriti.

>> Sarkozy medijima: Ne objavljujte snimke ubilačkog pohoda

I pucnjava od prije desetak dana i ovaj napad na dječaka dogodili su se ispred židovskih školi Ozar Hatorah.

Jean-Paul Amoyelle, predsjednik mreže škola Ozar Hatorah u Francuskoj rekao je kako su sve škole iz njihove skupine osjećale međusobnu solidarnost nakon pucnjave u Toulouseu.

'Sada se bojim da je to provociralo neprijateljsku reakciju koja se iskazuje u stavu ovih mladića koji su našeg učenika nazvali prljavim Židovom i pretukli ga. Ovo bi moglo dovesti do još agresije', rekao jer Amoyelle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene