Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraženo pet lokacija

Pretrage u Beogradu u sklopu potrage za Mladićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Beogradu je, u sklopu istrage financijskih tokova potpore odbjeglom haaškom optuženiku Ratku Mladiću, obavljena pretraga na pet lokacija te je provjereno nekoliko privatnih i pravnih osoba, potvrdio je glasnogovornik srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine Bruno Vekarić, ne navodeći detalje akcije.

Kako su objavili srbijanski mediji, pretragama što su prevedene u petak obuhvaćen je, između ostalog, stan Branislava Puhala, koji je bio šef Mladićeva osiguranja tijekom rata u Bosni i Hercegovini, kao i jednog poduzeća iz Zemuna. Poduzete aktivnosti predstavljaju nastavak akcije na pronalaženju i uhićenju Ratka Mladića, objavili su srbijanski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odustala od studija Strah od igala doveo ju do bogatstva: Ona je najmlađa milijarderka Slika nije dostupna Smanjenje lista čekanja HZZO sklopio ugovore s privatnim poliklinikama za pojedine pretrage

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid. Zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem optužen je za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 Bošnjaka i za 43-mjesečnu opsadu Sarajeva.

Mladić je još u bijegu, a Karadžić je uhićen u Srbiji u srpnju 2008. i u pritvoru je u Den Haagu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene