Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna sudbina

Simbol otpora islamistima: Presudila sama sebi kako im ne bi pala u ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnica sirijskog kurdskog otpora navodno si je sama, tijekom borbe protiv islamista, ispalila posljednji metak u glavu kako im ne bi pala u ruke.

Ceylan Ozalp, hrabra 19-godišnjakinja, navodno je bila okružena ISIS-ovcima u blizini sirijsko-kurdskog grada Kobanea, također poznatog i kao Ain al-Arab. Nakon što je ostala bez streljiva, Ozalp je suborcima putem radio-stanice rekla 'zbogom' i posljednji metak ispalila sebi u glavu.

Medijski napisi o njezinoj smrti, kao i o odsjecanju glava sedmorice muškaraca i tri žene u Kobaneu ranije ovog tjedna, poput oluje su protutnjale nekolicinom turskih news portala.

Ratnica pobjegla od IS-a i otkrila tko je u toj organizaciji NAJGORI ČOVJEK!


No, za razliku od njih, postoje i napisi kako Ozalp, također poznata i kao Diren, što na turskom jeziku znači 'otpor', nikad nije napustila sjeverni sirijski grad Jezaa, koji je još uvijek pod kontrolom Kurda.

To znači kako se još uvijek ne zna je li Ozalp živa ili mrtva.

Tijekom njezina razgovora s BBC-jem prošlog mjeseca, Ozalp je izjavila: 'Mi se ničega ne bojimo. Borit ćemo se do posljednje osobe. Radije bi sebe raznijeli bombom nego pali u ruke IS-a'.

'Kad vide ženu s puškom u rukama, toliko se prestraše da se počnu tresti. Sebe svijetu predstavljaju kao jake muškarce. No, kada vide nas žene s oružjem, počnu bježati. Smatraju žene slabim bićima. No jedna naša žena vrijedi kao stotinu njihovih muškaraca', rekla je tada Ozalp za BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć napokon stigla Kobane: Amerikanci bacili Kurdima 27 paketa naoružanja, streljiva i medicinskih potrepština Slika nije dostupna Zvjerski barbarizam Šokantan prizor pronađen u mobitelu mrtvog džihadiste!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene