Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjet - dogovor s Prištinom

Press: Srbija će u petak dobiti kandidaturu za članstvo u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija će u petak dobiti kandidaturu za članstvo u Europskoj uniji pod uvjetom da se s Prištinom dogovori o predstavljanju kosovskih dužnosnika na regionalnim skupovima.

No, kako prenosi Press, koji je informaciju dobio iz diplomatskih krugova, kandidatura će vjerojatno biti ostvarena čak i bez ispunjavanja tog uvjeta.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

'Srbija će dobiti kandidaturu kao poticaj progresivnim, demokratskim i europskim snagama da nastave s reformama',  tvrde Pressovi izvori.

Borislav Stefanović, šef srpske pregovaračke ekipe u sporu oko Kosova, tvrdi da dogovor s Prištinom još nije postignut, ali i da će do petka najvjerojatnije biti. Također je naglasio i da se Beograd nije spreman odreći svog ustava i Rezolucije 1244 koju je Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo 1999. godine nakon izbijanja rata na Kosovu.

Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je pak da Bruxelles Srbiji nije postavio nijedan uvjet za kandidaturu te kako je Srbija ispunila uvjete za članstvo u EU. Također je dodao da do petka još ima šansi da se s Prištinom postigne dogovor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene