Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorili se javnosti

Znate li kako izgleda glavni grad Sjeverne Koreje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak je u glavni grad Sjeverne koreje došla nova grupa stranih novinara koji će pratiti lansiranje satelita i druga događanja povodom 100. obljetnice rođenja Kim il-sunga.

Na putu do hotela novinari su navodno bili impresionirani širokim ulicama, stambenim zgradama i javnim objektima u glavnom gradu Sjeverne koreje.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

>> Rijetke snimke svakodnevice u Sjevernoj Koreji...

Dočekali su ih dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova koji su im objasnili da ne smiju snimati vojsku bez prethodne dozvole. Većina novinara je započela s radom u medijskom centru postavljenom u hotelskom predvorju. Pjongjang je ovog puta pojačao napore kako bi primili što više stranih novinara.

Prva grupa od 30 novinara stigla je u Pjongjang u subotu. Vlasti Sjeverne Koreje jučer su im omogućile posjet velikoj farmi voća u Pjongjangu, u sklopu niza medijskih događaja otvorenih za javnost povodom 100. rođendana Kim il-sunga 15. travnja.

Vlasti su izvijestile da na farmi voća Taedonggang radi 300 radnika koji se brinu 3,64 milijuna stabala jabuka. To je primjer ekonomske ekspanzije koju je sjevernokorejska vlada izložila javnosti dok traju pripreme za proslavu, javlja APTN.

Prema podacima koje su novinarima dali dužnosnici, ova farma voća godišnje proizvodi 200 tona prerađenog voća. Bivši čelnik Kim jong-il je posjetio farmu 2010. godine kako bi radnicima dao 'smjernice za rad na terenu'.

Činjenica da se farma Taedonggang našla na programu posjeta stranih novinara ukazuje na to da novi vođa Kim jong-un možda želi dati prioritet ekonomskom razvoju. Novinari su posjetili i susjednu farmu kornjača koja godišnje uzgoji više od 100.000 barskih kornjača.

Tradicionalno, Sjeverna Koreja je je zemlja kojoj je vojna politika na prvom mjestu i politiku ekonomskog samopouzdanja. Analitičari širom svijeta tu politiku krive za potpuni ekonomski kolaps tog izoliranog naroda, a u '90-ima su bila vrlo česta izvješća o masovnoj gladi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene