Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik SDA

Preminuo je Sulejman Tihić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) Sulejman Tihić (63) umro je u četvrtak navečer u Kliničkom centru u Sarajevu, gdje je smješten prije desetak dana zbog komplikacija prouzročenih tumorskim metastazama, potvrđeno je iz središnjice SDA u Sarajevu.

Tihić je slovio za jednog od najutjecajnih bošnjačkih političara u BiH, a na čelu SDA bio je od 2001. godine kada je na toj poziciji zamijenio utemeljitelja stranke Aliju Izetbegovića.

Pročitajte i ovo Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao" Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

Od 2002. do 2006. godine bio je na poziciji bošnjačkog člana predsjedništva BiH.

U sadašnjem sazivu parlamenta BiH obnašao je dužnost zastupnika u Domu naroda parlamenta BiH.

Kao ugledni odvjetnik i državni odvjetnik u Bosanskom Šamcu Tihić je 1992. zarobljen kada su taj grad okupirale paravojne snage bosanskih Srba.

Tihić smatra da se počinje stvarati hrvatski entitet

Nakon toga nekoliko mjeseci je proveo u zatočeništvu.

Tihić je slovio za umjerenog političara koji je započeo reformske procese u SDA nastojeći od nje stvoriti suvremenu narodnjačku stranku desnog centra.

Tijekom teške bolesti s kojom se borio, vođenje SDA praktično je preuuzeo Bakir Izetbegović, formalno zamjenik predsjednika stranke.

Iz aktivnog politčkog života Tihić se povukao početkom ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene