Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminula supruga Raula Castra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vilma Espin, supruga Raula Castra, posljednji izdanak kubanske revolucije i istinska "prva dama" zemlje, preminula je u ponedjeljak u dobi od 77 godina nakon duge bolesti.

"S dubokom boli vodstvo naše komunističke stranke i države objavljuje narodu da je Vilma Espuin Guillois, heroina ilegale i važni borac pobunjeničke vojske, neumorni borac za emancipaciju žena i obranu prava djece, preminula danas u Havani", pročitao je televizijski spiker.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Pad aviona na Kubi (Foto: AFP) - 3 Srušio se nakon polijetanja Tragedija na Kubi: U padu aviona u Havani poginulo više od 100 ljudi, troje preživjelih u kritičnom stanju

Kubanski predsjednik Fidel Catrso i njegov brat Raul, s kojima je Vilma bila u braku od 1959. godine i koji vodi državu otkako je kubanski vođa bolestan, nisu se još oglasili povodom ove vijesti.

Vila Espin, predsjednica Federacije kubanskih žena, član vodstva Kubanske komunističke stranke, član Vijeća države (vlada) i nacionalne skupštine, smatrana je pravom "prvom damom" zemlje, budući da Fidel nije imao ženu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene