Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka održala obećanje

Preminula nakon čak 42 godine u komi, obitelj sve te godine bila uz nju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edwarda O'Bara preminula je nakon čak 42 godine provedene u komi. Tijekom desetljeća za nju se nesebično brinula majka, o čijoj je ljubavi napisana i knjiga.

Nakon čak 42 godine života u dubokoj komi, preminula je Edwarda O'Bara (59), čija je zdravstvena situacija kroz godine počela privlačiti i pažnju javnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija imala je 16 godina Iranska tinejdžerica umrla nakon sukoba s moralnom policijom: Nije nosila hidžab Ilustracija bit će ključni svjedok Ručak ubio troje ljudi: Jedini preživjeli probudio se iz kome nakon mjesec dana

Naime, davne 1970. godine ova nesuđena pedijatrica imala je alergijsku reakciju na lijek protiv dijabetesa. Isprva je samo povraćala, no ubrzo je nepovratno pala u komu. Prije toga je od majke Kaye dobila obećanje da je nikada neće napustiti.

>> Nevjerojatno: Muškarac u komi mislima komunicira s liječnicima!

Tako je i bilo - Kaye je sljedećih gotovo 40 godina svakodnevno brinula o kćeri, moleći se za nju i nadajući se da će se jednoga dana probuditi. Hranila ju je preko cjevčice, čitala i puštala joj glazbu, pokušavala razgovarati s njom. Prije četiri godine u 80. godini života preminula je u sobi pored Edwarde.

Kako javlja New York Daily News, njezina nesebična posvećenost kćerinoj dobrobiti inspirirala je doktora Waynea Dyera da napiše knjigu 'Obećanje je obećanje: Gotovo nevjerojatna priča o bezuvjetnoj majčinoj ljubavi i što nas ona može naučiti'.

Nakon Kayeine smrti, brigu o Edwardi preuzela je njezina sestra Colleen. 'Nisam ni sekunde razmišljala, pa to mi je sestra', rekla je Colleen, napominjući kako je Edwarda bila najbolja sestra na svijetu.

Opisujući posljednje trenutke sestrina života, na obiteljskoj je web stranici napisala da je na drugi svijet otišla s velikim smiješkom na licu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene