Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručile mu 'da se nosi'

Premijer pogođen pomfritom i zaliven majonezom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijski premijer Charles Michel u ponedjeljak je bio meta biših članica skupine Femen koje su ga zalile majonezom i gađale pomfritom, što je najnoviji pokazatelj društvenih napetosti i otpora mjerama štednje koje je donijela njegova vlada.

Uz uzvike "Michel, nosi se" i "Štednja, nosi se", četiri djevojke prekinule su premijera u govoru poslovnim ljudima u Namuru, javili su mjesni mediji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Odjevene u crno i djelomično maskirane, djevojke su Michela gađale prženim krumpirićima i obilno ga zalile majonezom, javila je agencija Belga, nakon čega su ih iz prostorije izvele snage reda, javila je belgijska televizija RTBF.

Nakon što se presvukao, predsjednik belgijske vlade nastavio je govor, okrenuvši incident na šalu isprikom da "malo miriši na majonezu", rečeno je u prilogu RTBF-a.

Njegov je glasnogovornik rekao da neće tužiti djevojke te izbjegao odgovor na pitanje o ugroženoj sigurnosti premijera zemlje u kojoj se novači mnogo džihadista za rat u Siriji.

Prženi krumpirići, najčešće s majonezom, ali i s kečapom i nekim drugim umacima, nacionalni su i omiljeni "fast food" Belgijanaca, koji se smatraju narodom koji je "izmislio" pomfrit. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene