Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Slučaj 'Karadžić'

Prema naredbi Haškog suda Cutileiro će svjedočiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joseu Cutileiru naloženo je da svjedoči 19. veljače na zahtjev bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića optuženog za genocid u BiH, objavljeno je u četvrtak u Haagu.

Raspravno vijeće Haškoga suda u predmetu 'Karadžić' naložilo je bivšem mirovnom posredniku u vrijeme rata na području bivše Jugoslavije, Joseu Cutileiru, da svjedoči 19. veljače na zahtjev bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića optuženog za genocid u BiH.

Cutileiro je u travnju dao iskaz Karadžićevom pravnom savjetniku, ali je odbio svjedočiti na samom suđenju smatarjući da mirovni posrednici nisu dužni svjedočiti jer bi to ugrožavalo njihov rad u budućnosti.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sanja veliku Rusiju Dodik veličao osuđene ratne zločince: "Ne smijete ih zaboraviti samo zato jer je netko rekao da su oni izvršili zločin" Slika nije dostupna Nasljeđe Haškog suda NACIONALIZAM, NEMORAL I KULTURA LAŽI Od poricanja žrtava do veličanja ratnih zločina

>>Brammertz: Haški sud nije smio Karadžića osloboditi optužbe za genocid

Cutileiro je od 1991. do 1992. godine bio međunarodni mirovni posrednik te je predlagao podjelu BiH u tri etničke jedinice.

Bivši predsjednik Republike Srpske pokušao je ishoditi izdavanje obvezujućih naloga za svjedočenje i drugih međunarodnih dužnosnika poput bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, no u tome nije uspio.

Karadžić je optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene