Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima više od 1.000 uboda

Prekrile je od glave do pete: Napalo je 75 tisuća pčela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosici se nadaju da će se 71-godišnjakinja, koja je nakon napada prebačena u bolnicu, oporaviti. U bolnici su završila i tri vatrogasca koja su izašla na teren.

Ženu iz Kalifornije napao je roj od 75 tisuća pčela ubojica. 71-godišnjakina je zaprimljena u bolnicu s više od 1.000 uboda nakon incidenta koji se dogodio u Palm Desertu. Iako u stanju šoka, svi se nadaju da će se opraviti. Na teren su izašli vatrogasci koji su zatekli ženu od glave do pete prekrivenu pčelama. Tijekom spašavanja nekoliko vatrogasaca također je zaradilo ubode po licu, rukama i vratu, a tri su odvedena u bolnicu, piše IB Times.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina Spiralna košnica (Foto: Tim Heard/Reddit) Posebna vrsta bez žalca Misterij: Nitko ne zna zašto ove pčele grade spiralnu košnicu

POMOR PČELA: Europi nedostaju pčele, nema tko oprašivati usjeve

Pčele su na ženu nasrnule kada je izašla iz automobila. Košnicu su izgradile u metalnoj kutiji, a uznemirio ih je radnik koji je došao provjeriti instalacije. Kada je podigao poklopac kutije, bijesne pčele napale su nekoliko susjeda, među kojima i nesretnu ženu.

Pčele su kasnije omamljene pomoću dima i u košnicama prebačene farmerima koji će ih koristiti za oprašivanje usjeva. Inače, osoba, pod uvjetom da nije alergična na ubod pčele, može izdržati oko 10 uboda na pola kilograma težine, što znači da odrasla osoba može preživjeti oko 1500 uboda.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene