Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehničke poteškoće

Prekinut drugi zaron robota koji traga za olupinom Boeinga 777

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podmornički robot morao je u srijedu nakratko prekinuti svoj drugi zaron na dno Indijskog oceana u potrazi za olupinom Boeinga 777 Malaysia Airlinesa nestalog 8. ožujka, nakon prve skraćene zadaće.

Po informacijama Zajedničkog središta za koordinaciju agencija (JACC) zaduženog za organiziranje potrage za nestalim zrakoplovom, podmornički robot Bluefin-21 opremljen sonarom spušten je u utorak navečer s australskog broda Ocean Shield. Tijekom prijepodneva je izvučen na površinu zbog 'tehničkih teškoća' ali je ubrzo ponovo spušten na dno, dodaje JACC.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Analiza podataka prikupljenih u srijedu ujutro nakon izrona robota ne pokazuje 'nikakve važnije tragove'. Ništa nije otkriveno ni dan ranije, kada je Bluefin-21 izvučen na površinu nakon samo šest sati, pošto je dosegnuo maksimalnu dubinu od 4.500 metara.

Krije li ovaj otočić usred Indijskog oceana tajnu nestalog Boeinga?

Robot Bluefin-21 koji ima oblik petmetarskog torpeda, trebao je obaviti prvu zadaću u trajanju od 16 sati. No kada dosegne granicu svojih operativnih mogućnosti, robot se automatski vraća na površinu. Robot nije oštećen i reprogramiran je, rekao je Mark Matthews, kapetan američke ratne mornarice.

Istražitelji su područje potrage odredili po signalima otkrivenim prije desetak dana, koji su usporedivi sa signalima što ih odašilje crna kutija nekog zrakoplova: područje je veliko četredesetak četvornih metara a smješteno je 2.170 km sjeverozapadno od Pertha, velikog grada na australskoj zapadnoj obali. Američka mornarica procjenjuje da će joj za 'čišćenje' tog područja trebati šest tjedana do dva mjeseca.

Let MH370 je osiguravao vezu između Kuala Lumpura i Pekinga 8. ožujka ujutro kada je nestao s ekrana civilnih radara sat nakon polijetanja iz malezijske prijestolnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene