Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ih ni bilo

Pregovori o EU proračunu za 2013. završili neuspjehom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovori o proračunu Europske unije za 2013. u petak su propali, što narušava nade u lako postizanje dogovora kasnije ovoga mjeseca u većem pitanju dugoročne potrošnje Unije za razdoblje 2014.-2020.

Pregovarači vlada zemalja članica EU-a i Europskog parlamenta izašli su sa sastanka i bez da su raspravljali o nacrtu proračuna za iduću godinu nakon što su se osam sati sporili oko zahtjeva za dodatnih devet milijardi eura za pokrivanje financijskih potreba u 2012.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspodjela novca Objavljen proračun: Europa ''kratka'' za 14 milijardi eura, pročitajte tko će ostati kratkih rukava Slika nije dostupna Za 6,5 posto manji od ovogodišnjeg Izglasan proračun EU-a za 2017.: 500 milijuna eura za rješavanje problema nezaposlenosti mladih

>> Opet građanima stežu remen: Grčki parlament usvojio nove mjere štednje

"Pod tim uvjetima smatrali smo da se ne može realno očekivati da će pregovori koji nisu ni počeli do 18 sati biti završeni tijekom večeri", rekao je glavni pregovarač parlamenta, francuski zastupnik Alain Lamassoure.

Izvori sa sastanka su rekli da su pregovori propali jer su zastupnici Europskog parlmenta odbili raspravljati o proračunu za 2013. prije dogovora o dodatnim sredstvima za 2012. dok su vlade htjele o oba pitanja raspravljati u paketu.

Europska komisija je rekla kako je njezin zahtjev za dodatnim sredstvima ove godine potreban kako bi se izbjegla rezanja fondova EU-a za obrazovanje, infrastrukturu i istraživačke projekte. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene