Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Na inicijativu ministra

Predsjednik vlade u šali proglasio izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki ministar unutarnjih poslova Ivan Langer, dosađujući se u stanci u parlamentu, u šali je objavio proglašenje izvanrednog stanja, što je čak potvrdio i predsjednik vlade Mirek Topolanek, izvijestili su češki mediji.

Dok je trajala stanka u parlamentarnom zasjedanju, Langer je pred uključenim televizijskim kamerama uzeo mikrofon u ruku i ozbiljnim glasom ustvrdio da su ponovno osnovane postrojbe ministarstva unutarnjih poslova poznate iz komunističkih vremena.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Dame i gospodo, priopćenje ministra unutarnjih poslova: Jutros rano ponovno su osnovane postrojbe ministarstva unutarnjih poslova. Nemojte se iznenaditi ako na prilazima vladinim zgradama i drugim ključnim objektima vidite oklopna vozila', izjavio je smrtno ozbiljan ministar.

Predsjednik vlade Topolanek, koji je sjedio nekoliko metara dalje, nasmijao se i dodao: 'Proglasio sam izvanredno stanje.' Sve se to događalo uoči nastavka sjednice koja je kasnila jer u dvorani nije bilo predsjedatelja, potpredsjednika donjeg doma parlamenta Jana Kasala, izvijestili su češki mediji. Oporbeni socijaldemokrati kritizirali su 'neprimjereno' ponašanje Topolaneka i Langera, članova konzervativne Demokratske građanske stranke.

Predsjednik Zastupničkog doma češkog parlamenta Miloslav Vlcek iz ČSSD-a ustvrdio je da su tom šalom predsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova 'na najgrublji način oskvrnuli ugled parlamenta'. Kasal, član Kršćansko-demokratske stranke KDU-ČSL, koji je odsutnošću iz dvorane omogućilo šalu, nije se previše uzrujavao zbog toga. 'Ako netko u stanci zbija šale, to me ne vrijeđa. Pa zastupnički dom nije groblje', rekao je Kasal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene