Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik svjetske banke ispričao se zbog zapošljavanja ljubavnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Svjetske banke (WB) Paul Wolfowitz, ispričao se zbog svog angažiranja oko dobro plaćenog zaposlenja u State Departmentu za namještenicu banke s kojom je bio u osobnoj vezi.

"Načinio sam grešku, zbog čega žalim", naveo je Wolfowitz u priopćenju na web stranici banke, dodajući kako je trebao slijediti svoj prvotni instikt i ostati po strani od pregovora o poslu za spornu namještenicu Shaha Ali Rizu.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Wolfowitz (63) u priopćenju objašnjeva kako je prije dvije godine, kada je došao na čelo WB-a, zatražio od Etičkog odbora banke da riješi njegov mogući sukob interesa, jer propisi banke priječe da je namještenik nadređen nekome s kim je u osobnoj vezi. 

Savjet odbora bio je premještaj Rize.

"U dobroj vjeri sam nastojao primijeniti taj savjet", naveo je
Wolfowitz.

Transfer Rize iz Svjetske banke u State Department, na godišnju plaću od 193.500 dolara, 10.000 dolara više od državne tajnice Condoleezze Rice, izazvao je ogorčenost među zaposlenicima banke, i to u nezgodno vrijeme.

Kontroverza oko Wolfowitza i zaposlenja Shaha Ali Rize, prijeti
zasjeniti godišnje zajedanje Svjetske banke i sestrinskog Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje se tijekom vikenda održava u Washingtonu, uz sudjelovanje ministara financija i guvernera središnjih banaka iz više desetaka zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene