Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik SDS-a: Nikada se nismo odrekli Karadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska demokratska stranka (SDS) nikada se nije odrekla svog nekadašnjeg čelnika Radovana Karadžića, izjavio je aktualni predsjednik te stranke Mladen Bosić dodajući kako je Karadžićevo povlačenje isključivo rezultat nastojanja da se izbjegne moguća zabrana rada SDS-a.

"SDS se nikada nije odrekla Karadžića", kazao je Bosić u intervjuu kojega su objavile banjalučke "Nezavisne novine".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Dodao je kako je odstupanje Karadžića optuženog za najteže ratne zločine uslijedilo kao rezultat inicijative bivšeg američkog izaslanika za Balkan Richarda Holbrookea.

"Očevidno je to bila iznuđena stvar zbog velikog pritiska da se SDS eliminira iz političkog života. I to pokazuje da se SDS nikada ne bi odrekla svog osnivača da nije bilo pritisaka", kazao je Bosić ponavljajući tvrdnje o postojanju navodnog dogovora između Karadžića i Holbrookea.

Predsjednik SDS-a ustvrdio je kako je Karadžić i dalje "veoma nezgodan svjedok za međunarodnu zajednicu" koji bi mogao puno toga kazati na predstojećem suđenju u Den Haagu.

"Stoga je na djelu sotoniziranje Karadžića od strane domaćih i inozemnih medija jer je njegov rejting u srpskom narodu vrlo visok u posljednje vrijeme", izjavio je Bosić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene