Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više prijetnji

Predsjednik HDZ-a BiH tvrdi da mu prijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a BiH i supredsjednik doma naroda parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je da je posljednjih nekoliko mjeseci imao više prijetnji sigurnosne naravi i diplomatskih pritisaka zbog svoga zauzimanja za popravljanje položaja Hrvata u toj zemlji.

'Imao sam razne prijetnje ispod stola posljednjih mjesec dana', rekao je Čović na godišnjoj konferenciji za novinare u Mostaru. Poručio je da pritisci na njega u vidu progona ili prijetnji neće uspjeti da se nastavi snažno angažirati u pravcu popravljanja pozicije Hrvata s druga dva naroda u zemlji. 'Ako misle da će progonom, prijetnjama promijeniti moje stajalište, ja imj poručujem da neće uspjeti', dodao je.

>> Tihić smatra da se počinje stvarati hrvatski entitet

Na upit je li riječ o prijetnjama upućenim njegovoj sigurnosti ili političkom položaju, Čović je dodao da je bilo raznovrsnih poruka, dodajući da je dio prijetnji prijavljeno i nadležnim službama. Nije međutim objasnio od koga su stizali pritisci i prijetnje. 'Tko nije spreman podnijeti pritiske, ne treba raditi ovaj posao i sjediti na ovome mjestu', rekao je.

Čović je odbacio mogućnost preustroja Federacije BiH ukidanjem županija ili smanjivannjem njihovih ovlasti, dodajući da se neće dopustiti rješenja da Hrvati na većinskim područja ne budu međusobno povezani

'Nema teorije da dođe do reforme Federacije s ukidanjem županija. Idemo napraviti tri, četiri cjeline u BiH s diskontinuitetom teritorija', rekao je Čović. Dodao je da njegova stranka zagovara teritorijalni diskontinuitet prigodom uspostave većinske hrvatske federalne jedinice u kojoj bi zajedno bili Hrvati iz Srednje Bosne, Posavine i Hercegovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene