Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez milosti

Predsjednik dao odriješene ruke građanima: 'Slobodno pucajte po dilerima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rodrigo Duterte obećao je tijekom kampanje da će iskorijeniti kriminal unutar šest mjeseci

Rodrigo Duterte, novoizabrani filipinski predsjednik, dao je građanima odriješene ruke. U subotu navečer ih je opet pozvao da slobodno pucaju po dilerima drogom te im je čak obećao i odlikovanja ukoliko kojeg dođu glave.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeni kokain - 4 Zanimljiv pristup Na suđenju za šverc kokaina, oružja i ubojstvo tražili da se izuzmu dokazi s aplikacije koju koriste - kriminalci Slika nije dostupna ''namirisao je smeće'' Govor predsjednika Filipina nasmijao svijet: Golemi žohar na predsjednikovom ramenu inspirirao je kritičare

"Imate moju punu podršku. Ukoliko ugledate dilera kako se opire uhićenju, odnosno vidite jednog da nekom građaninu prijeti pomoću noža ili pištolja, slobodno ga ubijte", izjavio je Duterte (71), koji je tijekom kampanje obećao da će iskorijeniti kriminal u državi unutar šest mjeseci.

'BIT ĆU DIKTATOR' Premoćno izabran za predsjednika države iako je najavio 'krvavi rat' i kontrolu rađanja

Duterte je ponovio da će izdašno nagrađivati sve koji izdaju ili sami ubiju nekog "narko bossa", a ponovo je pozvao i pojedine policijske službenike, za koje vjeruje da su korumpirani, da sami odstupe prije negoli ih se dočepa.

Dapače, i njima je jasno zaprijetio, pa i policijski službenici mogu očekivati da će im doslovno letjeti glave ako ih pohlepa odvede tako daleko da se ogriješe o zakone. 

Najavljuje pokolje, žao mu je što nije silovao, a narod ga želi za predsjednika

Podsjetimo, dok je kao gradonačelnik vodio Davao, Duterte je bio osumnjičen da je 'držao' eskadrone smrti koji su nemilosrdno ubijali kriminalce, međutim nikada mu i ništa nije dokazano jer se jednostavno nitko nije imao hrabrosti istupiti i protiv njega svjedočiti.

Upravo zbog toga se brojne udruge za zaštitu ljudskih prava boje da će biti svega jednom kada 30. lipnja i službeno počne obnašati ulogu predsjednika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene